" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

26 March 2010

Jenazah Dr Zainal Selamat Dikebumikan

Jenazah Ahli Parlimen Hulu Selangor Datuk Dr Zainal Abidin selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Melaka, Batu 9, Hulu Langat pukul 11 pagi tadi.

Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalib Ibrahim serta pimpinan KEADILAN pusat dan negeri mengiringi jenazah dari rumah Allahyarham di Batu 9 1/2, Jalan Cheras, Hulu Langat untuk disembahyangkan di Masjid Jamek Batu 10 pada pukul 10.30 pagi.

Turut hadir memberi penghormatan terakhir termasuk Ketua Umum KEADILAN Datuk Sri Anwar Ibrahim, Ahli Parlimen Ipoh Timur Lim Kit Siang, Ahli Parlimen Teluk Kemang Datuk Kamarul Baharin Abas, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar serta pimpinan KEADILAN.

Ratusan ahli keluarga, kenalan dan penyokong berhimpun di rumah Dr Zainal sejak semalam untuk membaca Yassin dan memberi penghormatan serta takziah kepada keluarga Allahyarham. Beliau meninggalkan seorang isteri, Datin Siti Zaharah Md Zain serta empat orang anak.

Dr Zainal yang memenangi kerusi Parlimen Hulu Selangor pada pilihan raya umum ke-12 meninggal dunia pukul 9.27 semalam dikediaman beliau disisi keluarga. Beliau menyertai KEADILAN pada tahun 2005 dan pernah dilantik menjadi Timbalan Menteri Besar Selangor pada 1999 ketika bersama Umno.

Dr Zainal pernah menerajui KEADILAN Selangor sebagai pengerusi sebelum diambil alih oleh Khalid.

(Suara Keadilan)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA