" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

30 March 2011

Bencana Di Selatan Thai Telah Meragut 15 Nyawa

BANGKOK - Sekurang-kurangnya 4 orang telah terkorban dan 10-20 orang di laporkan hilang dalam insiden tanah runtuh di Selatan Thailand. 15 kematian di rekodkan akibat banjir.

Vittayen Muttamara mengatakan 716.110 orang telah terkena banjir di lapan wilayah selatan Thai. Tentera Laut Thailand telah menghantar 3 buah kapal bagi menyelamatkan para pelancong yang berada di tempat-tempat peranginan seperti Koh Samui.

Perdana Menteri Abhisit Vejjajiva telah melakukan lawatan pada pagi Rabu di wilayah yang di timpa bencana berkenaan dan mengarahkan pasukan penyelamat supaya segera memindahkan penduduk di sana. -AP

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA