" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

20 September 2011

Anwar: K’jaan dinasihati Apco, undang2 zalim bakal ganti ISA

KUALA LUMPUR: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata pengumuman kerajaan untuk memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) mendapat nasihat dari firma Perunding Yahudi, Apco Wordwide.

Menurutnya, rakyat perlu berwaspada apabila ISA dibatal kerana kalangan pimpinan Umno sendiri menjangkakan, dua akta baru untuk menggantikan undang-undang itu dijangka lebih keras “asalkan bunyinya bukan ISA”.

“Saya tidak percaya rakyat mudah diperbodohkan dan menilai kedudukan dalam pengumuman kerangka kenyataan yang disediakan oleh Apco.

18 September 2011

Nik Aziz minta Najib benarkan hudud

KOTA BHARU – Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meminta Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mempertimbangkan hasrat Kerajaan Negeri Kelantan untuk melaksanakan hukum hudud.

Menteri Besar itu berkata, pelaksanaan undang-undang Islam berkenaan sebelum ini mendapat tentangan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dengan mengugut bertindak jika Pas Kelantan melaksanakannya.

“Kerajaan Negeri setiap masa hendak kepada hudud, apabila tiada hudud inilah jadinya, rasuah, zina, pecah rumah dan sebagainya. Hudud ini perlu disegerakan, Pas Kelantan sudah lulus, semua Adun (Ahli Dewan Undangan Negeri) tidak kira, Pas atau Umno sokong 100 peratus.

17 September 2011

Tindakan Najib Mansuhan ISA Kerana Terdesak, Kata Nik Aziz

SHAH ALAM 17 SEPT : Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan tindakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengambil langkah memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) sebagai tindakan terdesak. Nik Aziz berkata akta yang berusia lebih lima dekad itu sepatutnya telah lama dimansuhkan tetapi ia hanya mahu diketepikan sekarang.

“ISA sepatutnya dihapus sejak lama dulu dan bukan di saat-saat terdesak seperti sekarang. Zaman komunis sudah lama berlalu, lagi pun tidak ada lagi fahaman komunis kecuali sekular di Malaysia,” kata beliau.

Dalam mesej menerusi laman sosial Facebooknya semalam, Nik Aziz berkata: “Saya ditanya tadi oleh wartawan tentang pengumuman pemansuhan ISA. Saya katakan, setelah berpuluh ulama ditahan di bawah akta zalim ini, kerajaan baru menyedari ISA perlu dimansuh?”

16 September 2011

Guan Eng: Najib mansuh satu ISA, mahu gubal dua ‘ISA’

Oleh Clara Chooi

GEORGE TOWN, 16 Sept — Lim Guan Eng menegaskan langkah pentadbiran Najib mahu menggantikan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dengan dua undang-undang baru satu perkembangan yang mengecewakan dan penjenamaan semula akta yang kontroversial itu.

Justeru kata beliau, inisiatif pembaharuan politik yang diumumkan malam tadi adalah sesuatu yang tidak bermakna jika Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mahu mengadakan undang-undang baru bagi tujuan yang sama.

“Ya, sudah pasti ia berita yang baik tetapi jika anda mahu menggantikan dengan dua undang-undang baru, maka ia akan menjadi dua ISA?

Rakyat Harus Tahu Sejarah Sebenar Perjuangan, Kata Anwar

SHAH ALAM 16 SEPT : Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu semua pihak memahami erti kemerdekaan dan maksud sebenar pembentukan Malaysia bahawa ia adalah hasil usaha semua pihak tanpa mengira ideologi.

Malah, Anwar menegaskan negara kini berada di persimpangan sementara rakyat mahu mengetahui sejarah sebenar perjuangan kemerdekaan serta berhasrat menolak cerita dongeng ciptaan pemerintah.

"Sejarah diseleweng demi kepentingan sesetengah pihak sahaja sekaligus menafikan perjuangan golongan lain yang bersama bertungkus lumus menentang penjajahan.

14 September 2011

PR Letak Lima Syarat

KUALA LUMPUR – Pakatan Rakyat (PR) bersetuju bekerjasama dan menyertai jawatankuasa terpilih parlimen bagi pembaharuan sistem pilihan raya negara, namun meletakkan lima syarat harus dipatuhi kerajaan.

Ahli Parlimen Kubang Kerian dari Pas, Salahuddin Ayub (gambar) berkata, antara syarat perlu dipenuhi adalah penetapan tarikh pilihan raya umum akan datang dengan persetujuan antara Barisan Nasional (BN) dan PR.

Menurutnya, jika syarat ini diterima, maka ia akan menjadi sejarah kerana buat pertama kalinya, tarikh pilihan raya umum, dipersetujui bersama untuk mengelak ketidakpuasan hati mana-mana pihak sepertimana yang telah dilakukan oleh negara-negara maju lain.

13 September 2011

FOTO KESEDARAN 13 SEPT 2011


07 September 2011

Wisma Putra Akan Bawa Pulang Pelajar Di Syria

HOMS 7 SEPT : Wisma Putra dilaporkan akan membawa pulang semua pelajar Malaysia di Syria ekoran dinegara bergolak itu semakin meruncing, lapor Radio Sinar FM pagi tadi. Terkini tentera Syria dilaporkan menembaka mati dua orang awam dalam serangan dibandar Homs, Syria. Dalam pada itu ketegangan juga telah menyebabkan rancangan lawatan wakil negara Arab di Syria terpaksa dibatalkan.
 
- TVSnews 

06 September 2011

Kenyataan Akhbar JMM Ekoran Gempa Kuat Di Sumatera

KENYATAAN AKHBAR 
( Dikeluarkan Pada 6 September 2011, 2:20 pagi)

Gempa Bumi Kuat di Sumatera Utara, Indonesia Pada 6 September 2011, 1:55 pagi Satu gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 pada skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara, Indonesia pada 1:55 pagi, 6 September 2011. 

Pusat gempa bumi terletak di 2.9º Utara dan 97.6 Timurº, 363km Barat daya Pulau Pangkor, Perak. Gegaran dirasai di bahagian Selangor, W.P Kuala Lumpur, Perak, Kedah dan Pulau Pinang. 

Tiada ancaman Tsunami. 

Jabatan Meteorologi Malaysia sedang memantau perkembangan ini dan akan memaklumkan yang terkini. 

Pegawai bertugas : Ahmad Zaki Mohamad Saad Bahagian Geofizik & Tsunami 
No. Telefon: 03-79678066

Gaddafi Bakal Tersungkur

Pemimpin Libya, Muammar Gaddafi
Dengan apa yang berlaku di Timur Tengah di mana pemimpin diktator ciptaan 'Dajjal' satu persatu telah jatuh hanya dengan 'Gelombang Kesedaran Rakyat' menandakan Kiamat semakin menghampiri kita. Pemimpin diktator ciptaan 'Dajjal' yang telah berjaya di jatuhkan bermula di Tunisia dan di ikuti Mesir. Manakala Libya, Syria, Yaman dan lain-lain negara Arab bakal berlaku fenomena yang sama. 

Kita tumpukan perhatian kepada Libya di bawah pimpinan Muamar Gaddafi yang sedang mendapat tentangan sengit daripada pemberontak dengan bantuan Nato. Baru-baru ini, bekas Menteri Luar Libya yang telah berpaling tadah mengatakan dalam satu sidang media bahawa Gaddafi pernah membayar gaji bekas PresidenTunisia Zine El Abidine Ben Ali dan wujudnya kerjasama'peringkat tertinggi' diantara dua negara berkenaan.