" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

21 September 2010

Hamas Kecam Tindakan Zionis Terhadap Tawanan Palestin

Gerakan Pejuang Hamas mengecam sikap bodoh media masa antarabangsa terhadap nasib ribuan tawanan Palestin di penjara Israel, sedangkan mereka hanya 'menangisi' untuk seorang tawanan Israel di Gaza. Dalam surat keteranganya dari Biro Penerangan Hamas semalam (20/9) yang menyusul selepas hebahan mengenai lawatan Pertubuhan Khas Zionis ke penjara Over, Hadarem, Raimon dan Shattah.

Hamas menyerukan kepada semua pertubuhan antarabangsa seperti PBB dan yang lainya, termasuklah rakyat Palestin sendiri supaya mengadakan perhimpunan solidariti terhadap tawanan Palestin yang di tahan di penjara Israel yang sentiasa melakukan kezaliman, kebiadaban dan berbagai tindakan ganas terhadap tahanan hanya dari suatu negara.

Hamas juga meminta masyarakat antarabangsa mendesak Israel agar membebaskan semua tahanan Palestin dengan kadar segera. (asy)

artikel asal: Infopalestina

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA